Du er her: AU Om AU  AU CEI Spin-IN Mød SPININ Det kan godt være sjovt at lave en parasolfod

Det kan godt være sjovt at lave en parasolfod

En patenteret låsemekanisme til en parasolfod er fundamentet i den nystartede virksomhed Plinthit. Med base i Studentervæksthus Aarhus på Aarhus Universitet håber de at blive klar til at sælge deres produkt til foråret 2016. Men det har krævet mange timers arbejde at nå dertil – godt hjulpet på vej af et samarbejde skabt igennem SPININ.

Christian Toft Jakobsen bevæger sig hjemmevant rundt blandt fræsere og laserskærere i den store produktionshal hos Metalwo syd for Aarhus. Flere medarbejdere kommer hen og hilser på ham, og flere har kvikke bemærkninger klar til ham vedrørende hans sejr i mandelgavekonkurrencen til virksomhedens julefrokost måneden forinden.

Men Christian er ikke ansat hos Metalwo. Han er derimod 50% af virksomheden Plinthit, som han driver sammen med kæresten Josefine Østerby. I sommeren 2014 dedikerede de sig deres firma og idé, og igennem SPININ blev de matchet med Metalwo. Christian valgte derfor at sætte sig ud på den etablerede virksomhed i tre måneder, og det har virkelig rykket virksomheden.

”Det var et fast ståsted, hvorfra vi kunne vokse. Nikolaj fra Metalwo har skubbet os ud over kanten og sagt: ’prøve det her, tal med dem her’. Det har betydet, at vi har fået testet nogle prototyper og fundet det rigtige materiale for vores produkt,” forklarer Christian.

Direktør ville give tilbage

Direktør Nikolaj Berg var ikke sikker på, hvad Metalwo konkret ville kunne få ud af et samarbejde igennem SPININ; men han var aldrig i tvivl om, hvorfor de skulle gøre det alligevel.

”Jeg har selv stået i en lignende situation som Christian. Da jeg var under uddannelse, skulle jeg også finde en virksomhed, som ville hjælpe mig og have mig siddende. Derfor går vi ind i det her. Det kan godt være, vi ikke har fået reel værdi endnu, som kan måles, men jeg tror på, det er med til at starte en positiv spiral, som nok skal give noget tilbage på et senere tidspunkt,” forklarer Nikolaj Berg.

En positiv ting, der skete, var et indslag i TV2 Nyhederne, der fortalte om SPININ-samarbejdet og brugte Metalwo og Plinthit som medvirkende. Dette var både med til at sætte de to virksomheder på landkortet og skabte samtidig en god stemning omkring projektet blandt medarbejderne i begge virksomheder.

Uvurderligt samarbejde

For Plinthit har samarbejdet skubbet dem fremad i en positiv retning. De er ved at søge patent på deres låsemekanisme, de har planer om en kickstarter-kampagne i foråret 2015 og forventer et klar produkt i løbet af 2015, så parasolfødderne kan blive solgt til sommeren 2016.

”Havde vi ikke haft Nikolaj, så havde vi ikke accelereret så hurtigt, som vi gjorde i de tre måneder, jeg sad herude.  Og vi havde ikke kunnet få testet nogle af alle de spørgsmålstegn i forhold til vores produkt, som var nødvendige at få svar på, før vi kunne sige, at det her går vi all-in på,” siger Christian Toft Jakobsen.

Projektet SPININ er ved at være i slutfasen. Men for samarbejdet mellem Plinthit og Metalwo er de ikke ved at lukke samarbejdet. Tværtimod. Nikolaj Berg er indtrådt i bestyrelsen for Plinthit og har ingen intentioner om at kappe forbindelsen:

”Det er først nu, det sjove begynder.”

Henvendelse om denne sides indhold:
Revideret 08.11.2016