Du er her: AU Om AU  AU CEI Spin-IN Mød SPININ Ny type samarbejde fordobler omsætningen hos iværkstætter

Ny type samarbejde fordobler omsætningen hos iværkstætter

Designvirksomheden Lakor og tøjkoncernen Hummel er blevet matchet til et samarbejde gennem SpinIN drevet af Center for Entreprenørskab og Innovation på Aarhus Universitet. Til stor glæde og gavn for begge virksomheder.

Med havnen som baggrund sidder Lasse Kornum og designer nye mønstre til en mulig t-shirt. Som medejer i virksomheden Lakor er han med til at designe t-shirts, kasketter, solbriller og kunst, der alt sammen kredser om de samme emner: Udkantsdanmark og livet ved kysten. Den lille virksomhed har det seneste år fordoblet sin omsætning, blandt andet på grund af et udbytterigt samarbejde med tøjkoncernen Hummel på Aarhus Havn. Dette samarbejde er skabt igennem projektet SPININ på Center for Entreprenørskab og Innovation ved Aarhus Universitet.

Målet er at skabe vækst igennem faciliterede samarbejder mellem iværksættere og etablerede virksomheder. Projektet bliver til daglig ledet af Center for Entreprenørskab og Innovation, som også faciliterer løbende møder mellem de samarbejdende virksomheder, så der løbende bliver fulgt op på, hvad de skal bidrage med hos hinanden. SPININ er finansieret af Industriens Fond.

”Med SPININ ønsker vi at belyse nye måder for samspil mellem iværksættermiljøer og etablerede virksomheder. En af udfordringerne for det succesfulde møde mellem iværksætter og værtsvirksomhed er at få lavet en juridisk samarbejdsaftale som er overskuelig – også for iværksætteren, der typisk ikke har en fast advokat eller økonomi til at betale for det. Derfor prøver projektet nu at få lavet en skabelon til en juridisk aftale mellem iværksætteren og den etablerede værtsvirksomhed.  På den måde vil vejen til et succesfuldt partnerskab bliver nemmere og kortere. Ved at lette papirarbejdet håber vi, at vi kan anspore andre til at følge Lakors gode eksempel hos Hummel," fortæller Mads Lebech, Adm.dir, Industriens Fond.

Tina og Lasse kigger på tøjkollektionSamarbejde giver vækst

I Lakor har man oplevet massiv vækst siden samarbejdet med Hummel, som blandt andet har betydet, at man har kunnet ansætte en person mere i firmaet og har set en fordobling i omsætningen.

Hele konceptet i SPININ bygger på, at begge parter får noget ud af samarbejdet. Endnu har Hummel ikke kunnet mærke samarbejdet direkte på den økonomiske bundlinje, men den Aarhusbaserede tøjkoncern prioriterer også andre værdier end de rent økonomiske.

For Lasse Kornum i Lakor har samarbejdet og arbejdsstedet betydet, at han har haft adgang til fagpersoner og sparring.

Du kan høre Lasse Kornum fra Lakor og Tina Jensen fra Hummel fortælle om deres oplevelser med SPININ i denne video:

Henvendelse om denne sides indhold:
Revideret 08.11.2016